Taiteilijatyöhuoneeni muutti Kahilan taloon

 Syyskuun alussa 2023 sain kirjeen, jossa kerrottiin taiteilijatyöhuoneeni vuokrasopimuksen Arttelin talossa päättyvän vuoden 2023 loppuun mennessä. Tasan 20 vuotta olin saanut tuossa taiteilijoiden käyttöön testamentatussa talossa ja työhuoneessa tehdä taidettani. Haikea oli mieli ja se lamaannutti työskentelyäni. Tilannetta ei helpottanut omistajan suorittamat näytteenottoporaukset. Kaikissa tilani seinissä oli pian tiedon saatuani kymmensenttisiä reikiä muistuttamassa tämän aikakauden päättymisesta. Vuokranantaja tarjosi korvaavaa tilaa, johon yritin tutustua huolella. Päätöksen tehtyäni aloin vain odottaa hetkeä, jolloin pääsisin muuttamaan.

 Olin toivonut, että pystyisin perinteisesti käyttämään joululoman maalaamiseen rauhassa työhuoneellani, mutta se ei nyt onnistunut, sillä monien epäselvien vaiheiden kautta muuttoajankohdaksi osoitettiin juuri joulun aika. Koko loma siihen puuhaan menikin.

 Siirsin tavaroita päivittäin henkilöautoon mahtuvilla lasteilla ja lopuksi suurimmat maalaukseni sekä työpöytäni siirtyivät peräkärryllä. Paljon oli kertynyt tavaraa kahden vuosikymmenen aikana. Oli tullut aika luopua monista maalauksistani viime vuosituhannelta ja 2000-luvun alkupuolelta. Halusin kuitenkin säilyttää muutamia itselleni tärkeitä merkkipaaluja taiteessani.


Tämä sininen 60 x 200 cm öljyvärimaalaus villihevosista on yksi itselleni merkityksellisimmistä maalauksistani. Se on vuodelta 2001. Sillä ei ole nimeä, eikä se ole koskaan ollut esillä missään.

The Shoe, Silence ja Fallen, 115 x 95 cm, akryyliväri pellavakankaalle, 1999

Mustavalkoisten akryylimaalausteni sarjasta vuodelta 1999 on jäljellä nämä kolme teosta.

Nyt olen päässyt aloittamaan taiteellista työskentelyäni uudella työhuoneellani Kahilan talossa. Tila on suurempi, korkeampi ja valoisampi kuin Arttelissa. Oli hyvä päästä eroon turhasta materiasta, jota oli kertynyt vuosien varrella uskomaton määrä. Nyt on ollut hyvä aloittaa maalaaminen kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä. Olen työstänyt hyvin pienten teosten sarjaa suuren työpöytäni ääressä, jossa siinäkin on nyt tilaa.

Vuoden 2024 ensimmäiset näyttelyt, joissa olen mukana, alkavat ensi viikolla.


Vantaan taiteilijaseuran järjestämä näyttely PAX (linkki), rauhan teemalla Galleria Gjutarsissa 17.2.- 3.3.2024.

Galleria Gjutars: Vanha Kuninkaalantie 6, 01300 Vantaa

Avoinna:    ke 12–18    to-pe 11–17    la-su 12–16    ma-ti suljettu


POHJOIS-KARJALAN SYDÄN-nykytaidenäyttely (linkki), Näyttelykeskus Kiteessä 17.2. - 1.5.2024.

Näyttelykeskus Kitee:  Kiteentie 5, 82500 Kitee

Avoinna:   ti - la 11–18    su - ma suljettu

nayttelykeskus.fi

Kommentit

Suositut tekstit