Flowsta flowhun

Niin vierähti kevätlukukausi opetustöitä tehden sekä työhuoneellani uusia teoksia maalaten. Talvisin huomaan maalaavani mieluummin öljyväreillä ja kesää kohti mentäessä siirryn akryyliväreihin, niin kävi nytkin. Usein myös kesänäyttelyt yllättävät. Sain kutsun Galleria Foggan Sukella ja surffaa -ryhmänäyttelyyn heinäkuussa. Koska viime aikoina työstämäni aiheet liittyvät veteen ja vedenalaisiin mielikuviini, otin kutsun mielelläni vastaan.

Vuoden 2022 loppuun mennessä sain myös kirjallisen opinnäytteeni valmiiksi ja kuvataiteilijan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon LAB-ammattikorkeakoulusta. Hain opiskelusta uusia ajatuksia sekä intoa kuvataiteilijan ammattiini ja niitä kyllä sainkin. Aloitin opiskelun syyskuussa 2021 ja siitä alkoi intensiivinen ja melko työläs jakso opetustöiden ohella, vaikka silloin en tohtinut niin ajatella.

Nykyisin olen tyohuoneellani hitaassa flow-tilassa usein ihmetellyt, miten jaksoinkaan ahertaa taiteellisen osuuden suurikokoisia teoksiani ja limittää opinnäytteen kirjallisen osuuden koostamisen siihen lomaan. Lukiessani työskentelypäiväkirjaani, huomaan päässeeni yllättävän sujuvasti silloiseen flow-tilaani, joka oli varsin erilainen nykyiseen verrattuna. Työskentelytapani nuolijoilla oli nopeaa ja raskasta useilla erivahvuisilla värikerroksilla.

Kyetäkseni tuolloin palauttamaan mieleeni kokemuksiani luolissa, tuli ympärilläni olla täydellisen hiljaista, enkä vieläkään pysty kuuntelemaan musiikkia tai radiota työskennellessäni. Opin kenties kuuntelemaan paremmin ajatuksiani. Mikään ulkopuolinen ärsyke ei johdattele ajatusteni suuntaa, vaan kaikki tapahtuu oman pääni sisällä.

Linkki opinnäytteeseeni: Luolamaalauksia, kokemusten sulautumia

Luolamaalausteni jälkeen olen käyttänyt nuolijaa Sub Rosa -öljyvärimaalausteni sarjassa sekä Ruusuvesi -öljyvärimaalauksessani.
Sub Rosa I -III sekä IV Lumivalko ja Ruusunpuna, á 30 x 30 x 2 cm, öljyväri pellavakankaalle, 2023

Ruusuvesi,  50 x 65 x 2 cm, öljyväri pellavakankaalle, 2023

Kesällä teoksiani on myös muutamassa muussakin yhteisnäyttelyssä, mutta niistä sekä Galleria Foggan näyttelystä lisää myöhemmin.

Kommentit

Suositut tekstit