Tervetuloa Retrettiin Punkaharjulle sekä kesätaideviikoille Galleria Pihattoon Lappeenrantaan

SaimaanTaideluola Retretin Galleria Bunkkerissa on jotain mystistä koko kesän ajan. Kannattaa käydä aistimassa tämän ajan tarinoita kansalliseepoksestamme Kalevalasta ja muinaisesta Suomesta 30.5.-31.8.2021.

Kesätaideviikot21 Galleria Pihatossa on taiteen ykköstapahtuma Lappeenrannassa! Toista kertaa järjestettävä yhteisnäyttely tuo Lappeenrantaan 25 eri taiteilijan monipuolisia teoksia Lappeen vanhan pappilan idylliseen pihapiiriin ja Galleria Pihaton kesähelteelläkin miellyttävästi viilentävien jykevien kiviseinien sisälle 23.6.-30.7.2021.

Retretin Galleria Bunkkerin jurytetyssä kesänäyttelyssä on itseltäni esillä ”Metsänpeitto”, 150 x 100 cm öljyvärimaalaus pellavakankaalle, jonka olen maalannut tänä keväänä 2021.

Metsänpeitto on suomalaisessa uskomusperinteessä tila tai paikka, johon luonnossa kulkeva ihminen tai kotieläin voi joutua. Metsänpeittoa on pidetty metsänhaltijoiden tai maahisten maailmana. Metsäteemaa olen parhaillaan työstämässä öljyvärein työhuoneellani Arttelissa, Joensuussa.

Kesätaideviikoilla Galleria Pihatossa on esillä neljä oljyvärimaalaustani viime kesältä: ”Hiljainen virta” 80 x 70 cm, ”Metsämansikka” 65 x 65 cm, ”Valoa kohti” 80 x 110 cm ja ”Sateen jälkeen” 64 x 80 cm. Nämä maalaukseni ovat kesäisiä muistoja kokemuksistani melontaretkiltäni Suomen puhtaissa vesistöissä.


Elementtinä vesi on suomalaisille tärkeä, sillä elämme vesistöjen ympäröimänä myös sisämaassa. Vesiensuojelun merkitys niin ihmiselle kuin luonnollekin tulee ymmärtää välttämättömäksi osaksi tätä hetkeä ja tulevaisuutta.
Kommentit

Suositut tekstit