Siprin nousu ja tuho - miniatyyritaiteen näyttelyssä

Joensuun taiteilijaseuran galleria Kohinassa (linkki) on vielä kolme päivää esillä miniatyyritaidetta. Näyttelyyn tarjottavan teoksen maksimikoko sai olla 5x5x5 cm. Oma osuuteni näyttelyssä on kolmen pienoisveistoksen kokonaisuus, joka kuvaa Kontiolahden Siprin aluetta, jossa maasto on vaihtelevaa ja vaaramaista. Alueella on osittain umpeenkasvanut luontopolku ja polulla toteuttamani geokätköreitti: ”Aave”, josta olen aiemmin maalannut oljyväritutkielman puulle (linkki aiempaan postaukseeni).

Kipsiveistoksissani olen visioinut aluetta ensin sen maaperän näkökulmasta lisäten värejä pelkistäen juuri maaperän koostumuksen pohjalta.

Landscaping Sipri: Soil, kaiverrus ja akvarelli kipsille, 2017

Toisessa teoksessani keskityin maastokartan yksityiskohtaiseen viivamaiseen kuvaamiseen teoksen pinnassa. Maastokarttaa hyödynsin alunperin juuri omien geokätköjeni sijoittelussa kyseiseen maastoon.

Landscaping Sipri: Aave-trail, kaiverrus ja akvarelli kipsille, 2017

Kolmas teos on vähäeleisin. Siinä alue visioitui kauas tulevaisuuteen ja väri on ainoastaan musta, jota kulutin pois ja samalla rapautin myös pinnan muotoja voimakkaasti käsitellen.


Landscaping Sipri: In the end, kaiverrus ja akvarelli kipsille, 2017

Miniatyyritaiteen näyttely Galleria Kohinassa 10.-29.7.
Koskikatu 1,  2.krs, TAITOKORTTELI
Avoinna joka päivä! ma - pe: 10-17, la 10-15

TERVETULOA!

Kommentit

Suositut tekstit