Pointing out my caches

Yritän valottaa hieman taustoja ja perusteita noille otsikon mukaisesti nimeämilleni karttamaalauksilleni, jotka ovat herättäneet mielenkiintoa monella taholla. Lienee syytä pohtia itsekin miksi niitä teen. 

Tekoprosessi vaihtelee niissä kerroksittain toteutetusta lähes värityskirjamaisuuteen, jolloin piirrän kartan melko yksityiskohtaisesti ja jatkan maalaten pinnat yksitellen. Jälkimmäinen tapa on suorastaan meditatiivista, mikä sai minut ymmärtämään syitä aikuisten värityskirjainnostukseen. Tosin omissa kartoissani öljyväri ja puupohja tuo lisähaastetta tarkkaan työskentelyyn. Kerroksittain maalatessa työskentelyni on spontaanimpaa ja ekspressiivisempää, mutta loppuvaiheessa jäsentelen alueet omille paikoilleen ja tietenkin viimeiseksi tulevat omat geokätköni, joita teoksissani osoitan.

Pointing out my caches in Joensuu, north, 30 x 30 cm, öljyväri puulle, 2016

Pointing out my caches in Joensuu, south, 30 x 30 cm, öljyväri puulle, 2016
Pointing out my caches in Tohmajärvi, 30 x 30 cm, öljyväri puulle, 2016
Pointing out my caches in Capra hircus -trail, 30 x 30 cm, öljyväri puulle, 2016

Varsinainen syy kartoilleni on sama kuin muittenkin ”Elämänpalojeni” maalaamiselle. Maalaan asioita, joilla on tavalla tai toisella itselleni erityinen merkitys. Geokätköilystä on tullut keskeinen sisältö elämääni. Kuten kaikki lajia tuntevat tietävät, että kätköily ei ainoastaan vie mennessään upeisiin paikkoihin, vaan aiheuttaa vakavaa riippuvuutta. Omalla kohdallani voin sanoa, että ympäristön hahmottaminen aivan uudella tavalla on mahdollistunut kätköilyn myötä. Tämä on se perimmäinen syyni maalata piilotukseni kartoiksi. Haluan jakaa edes hitusen sitä visuaalista maantiedettä ja perspektiivin muuttumista, mikä omassa olemisessani on muuttunut tämän harrastuksen myötä.


Taiteilijaopettajien yhteisnäyttely on esillä vielä viikon verran taidekeskus Ahjossa, jossa on mukana oma teoskokonaisuuteni: Elämänpalojani 


TAITEILIJAOPETTAJAT AHJOSSA 5.- 28.6.2016


Taidekeskus Ahjo, Kirkkokatu 23

ti -  pe   12 - 17

la - su    12 - 15

ma        suljettu

puh. 050 552 6701

 
Siteeraan lopuksi vielä tiedotettamme:
Kuvataiteilijan taiteellinen työ on usein yksinäistä omien ajatusten työstämistä kuviksi, jolloin opetustyö on hyvä vastapaino tälle. Taiteilijaopettajille on kuitenkin tarpeellista luoda innovatiivisia, uusia yhteistyökäytäntöjä. Haluamme esitellä monipuolista osaamista tekijöiltä, jotka toimivat laajasti kuvataidekasvatustyössä lasten, nuorten, aikuisten sekä erityisryhmien parissa. Taideopetus on tärkeää ihmisen kasvulle ja hyvinvoinnille. Taidekasvatuksen edelleen vähetessä peruskouluissa, kansalaisopiston tarjoama koulun ulkopuolinen taiteen perusopetus sekä yleissivistävä taideopetus täydentävät ja rikastuttavat oppilaan kykyä omaksua taidetta sekä ilmaista itseään taiteen avulla.
Joensuussa ja lähikunnissa toimivien vapaan sivistystyön sekä taiteen perusopetuksen taiteilijaopettajien ryhmänäyttely on esillä Taidekeskus Ahjossa. Näyttely on ensimmäinen laatuaan ja siihen osallistuu 20 taiteilijaa

Kommentit

Suositut tekstit