Inspiraatio

Taitaa vähitellen löytyä se kaipaamani yhteys opettajuudesta taiteen kautta kätköilyyn. Loppuvuodesta 2015 se lopultakin iski, inspiraatio nimittäin. Sepä tulikin sellaisella volyymilla, etten työhuoneelleni asti ehtinyt. Löysin kotoani muutaman valmiiksi sahaamani liimapuulevyn, joita olin tehnyt v. 2009 teoskokonaisuuttani ”Näkemyksiä” varten, eikä siihen muuta tarvittu. Öljyvärejä oli tallessa ”mökkikassissa” viime kesältä ja Aavefiguuri mielessäni pyhäinpäiväksi tekemästäni kuviotrailista.

Pointing out my caches - Aavetrail , 30 x 30 cm, öljyväri puulle, 2016


Tuosta kului aikaa hieman matkaa vuodelle 2016, kun ilmaantui kollegan ideoima yhteisnäyttelykutsu kuvataidetta opettaneille tai opettaville taiteilijoille taiteen perusopetuksessa tai kansalaisopiston aikuisten harrasteryhmissä. Ilman muuta olin innostunut lähtemään mukaan.

Edelleenkin olen töitteni kanssa jumissa kotonani, sillä parikymmentä puolivalmista märkää teostani on väliaikaissijoitettuna saunassa, sillä niiden siirtäminen työhuoneelleni märkänä on tällä hetkellä problemaattista, ei ainoastaan märkyyden, vaan myös kyseenalaistamani inspiraatioympäristön vuoksi – katkeaako hyvä putki kesken kaiken ”tuotantopaikkaa” siirtämällä?

Kommentit

Suositut tekstit